Pikantní zapečené brambory
Výhodou tohoto receptu je minimu času, které je potřeba prostát v kuchyni a přitom je tak výborný.
Budete potřebovat:
- brambory
- kvalitní pikantní klobásu (maďarského typu)
- smetana ke šlehaní
- cibule
- cheddar
- vajíčka
- sůl, pepř
Začneme krájením. Cibuli na jemno, klobásku na kolečka a brambory na tenčí plátky.
Cibuli hodíme na pánev s troškou oleje a necháme zesklovatět. Poté k ní přidáme klobásku a osmahneme. Zalejeme smetanou ke šlehání a necháme chutě spojit.
Dno pekáčku vysteleme kolečky brambor a rozprostřeme na ně připravenou směs. Navrstvíme další brambory, zalejeme rozkvedlanými vajíčky, posypeme sýrem a necháme zakryté půl hodiny péct v rozehřáté troubě na 180°C.
Po této době testuji vidličkou měkkost brambor a jakmile je to dostačující, sundám pokličku z pekáče a nechám sýr zezlatnout. U každé trouby to bude jinak, proto je čas orientační.
Doporučuji každý krok prokládat solí a pepřem. Na brambory, do směsi, do vajíček.. jinak bude chuť nevýrazná, ale to už nechám na Vašich chuťových pohárcích.
Dobrou chuť