Pikantní zapečené brambory

28.05.2020

Výhodou tohoto receptu je minimu času, které je potřeba prostát v kuchyni a přitom je tak výborný.

Budete potřebovat:

  • brambory
  • kvalitní pikantní klobásu (maďarského typu)
  • smetana ke šlehaní
  • cibule
  • cheddar
  • vajíčka
  • sůl, pepř


Začneme krájením. Cibuli na jemno, klobásku na kolečka a brambory na tenčí plátky. 

Cibuli hodíme na pánev s troškou oleje a necháme zesklovatět. Poté k ní přidáme klobásku a osmahneme. Zalejeme smetanou ke šlehání a necháme chutě spojit. 

Dno pekáčku vysteleme kolečky brambor a rozprostřeme na ně připravenou směs. Navrstvíme další brambory, zalejeme rozkvedlanými vajíčky, posypeme sýrem a necháme zakryté půl hodiny péct v rozehřáté troubě na 180°C. 

Po této době testuji vidličkou měkkost brambor a jakmile je to dostačující, sundám pokličku z pekáče a nechám sýr zezlatnout. U každé trouby to bude jinak, proto je čas orientační. 

Doporučuji každý krok prokládat solí a pepřem. Na brambory, do směsi, do vajíček.. jinak bude chuť nevýrazná, ale to už nechám na Vašich chuťových pohárcích. 

Dobrou chuť


© 2020 Život jedné retro ženy. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky